FAIL (the browser should render some flash content, not this).

 

 • Internet marketing

Search Engine Optimization ( SEO) jeproces koji utiče na vidljivost sajta ili veb stranice u " prirodnih " ili ne- platila pretraživača ( " organski " ) rezultata pretrage . U principu ,ranije ( ili više rangirani na stranici sa rezultatima pretrage ) , a češćesajt pojavljuje u listi rezultata pretrage , više posetilaca će dobiti od korisnika ovog pretraživača . SEO mogu da ciljaju različite vrste pretraživanja , uključujući imidž pretragu , lokalno pretraživanje , video search , akademski traži , [ 1 ] vesti pretraživanje i industrija specifičan vertikalne pretraživača .

Kao Internet marketing strategija , SEO razmatra kako pretraživači rade , ono što ljudi traže , stvarnim terminima pretrage ili ključne reči otkucali u pretraživačima i koje su pretraživači preferira svoje ciljane publike . Optimizacija sajta može da podrazumeva uređivanje svojih sadržaja , HTML kodiranje i povezan na obe povećati relevantnost za određene ključne reči i da ukloni prepreke za indeksiranje aktivnosti pretraživačima . Promovisanje sajta da poveća broj povratne veze , ili dolazećih linkova, je još jedna SEO taktika .

Množina od skraćenicom SEO može da se odnosi na " pretragu optimizers motora , " oni koji pružaju usluge SEO .

sadržaj

 1. Internet marketing
 2. Search Engine Optimization
 3. Social Media Marketing
 4. E-mail marketing
 5. preporuke marketing
 6. Sadržaj marketinga
 7. Maternji oglašavanje
 8. Search engine marketing
 9. Platiti po kliku
 10. Troškovi po prikazu
 11. Traži analitics
 12. Veb analitika
 13. Displai oglašavanje
 14. Kontekstualno oglašavanje
 15. Ponašanja ciljanje
 16. Affiliate marketing
 17. Cena po akciji
 18. Podela zarade
 19. Mobilno oglašavanje

Vebmasteri i provajderi sadržaja počeo optimizaciji sajtova za pretraživače je sredinom 1990-ih , kao prvi pretraživači su katalogizacija ranog Veba . U početku , sve vebmastere potrebno da uradite je da dostavi adresu stranice , ili URL adresu , na različitim motorima koji će poslati " pauka " da " popisivanja " tu stranicu , izdvoji veze sa drugim stranicama od njega, a povratak informacija na strana da budu indeksirane [ 2 ]Proces uključuje pretraživača pauka preuzimanja stranice i čuvanje ga na sopstvenom serveru pretraživača , gdedrugi program , poznat kao indeker , izvlači različite informacije o stranici , kao što su reči . ona sadrži i gde se oni nalaze , kao i bilo kakvu težinu za određene reči , i sve vezestranica sadrži, koji se zatim stavlja u planer za pretraživanje na neki kasniji datum .

Site vlasnici počeli da prepoznaju vrednost imaju svoje sajtove visoko rangirani i vidljive u rezultatima pretraživača , stvarajući mogućnost za obe beli šešir i crni šešir SEO praktičara . Prema analitičar Danni Sullivan ,fraza "Search Engine Optimization ", verovatno je ušao u upotrebu u 1997Prvi dokumentovani upotreba izraza Search Engine Optimization je Džon Audette i njegova kompanija Multimedija marketing Grupa kao što je dokumentovano od strane veb stranice iz . MMG sajt iz avgusta 1997

Rane verzije algoritme pretrage oslanjao na vebmaster - obezbedio informacije kao što su ključne reči meta tag , ili indeksne datoteke u motorima poput ALIVEB . Meta tagovi pružaju vodič za sadržaj svake stranice . Korišćenje meta podataka za indeksiranje stranica je utvrđeno da je manje nego pouzdan, međutim , jer da vebmaster izbor ključnih reči u meta tag može potencijalno bitinetačan prikaz stvarnog sadržaja sajta . Netačne, nepotpune , a nedosledan podaci u meta tagovima i da li može da izazove stranice da rangiraju za nevažne pretrag [ sumnjiv - razgovaraju ] . Internet provajderi sadržaja i dodirivao broj atributa u HTML kodu stranice , u pokušaju da se popne dobro u pretraživačima

Oslanjajući se toliko od faktora kao što su gustina ključnih reči koje su bile isključivo u okviru kontrole vebmastera je , rano pretraživača patili od zlostavljanja i rangiranje manipulacije . Da bi obezbedili bolje rezultate za svoje korisnike , pretraživači su morali da osiguraju svoje stranice sa rezultatima pokazali najrelevantnije rezultate pretrage , nego nepovezane stranice punjene sa brojnim ključnim rečima strane beskrupuloznih vebmastere . Poštouspeh i popularnost pretraživača zavisi od njene sposobnosti da proizvede najrelevantnije rezultate za bilo koju pretragu , lošeg kvaliteta ili nerelevantnim rezultatima pretrage može dovesti korisnicima da pronađu druge izvore za pretragu . Pretraživači odgovorila razvojem složenijih rangiranja algoritme , uzimajući u obzir dodatne faktore koji su teže za vebmastere za manipulaciju . Diplomirani studenti na Univerzitetu Stanford, Lari Pejdž i Sergej Brin , razvijen " , " BackRub pretraživač koji se oslanja na matematičkom algoritmu Da biste ocenili izraženosti veb stranica . Broj računa po algoritmu , PageRank , je funkcija količine i snage dolazećih linkova [ 7 ] PageRank . Procenjuje verovatnoću dadata stranica će biti postignut od strane veb korisnika koji nasumično surfuje na Internetu , i to iz jedne veze strane na drugu . U stvari , to znači da su neki linkovi su jači od drugih , virtuelne ture, kao iveći PageRank stranica je veća verovatnoća da će doći do slučajnog surfer .

Pejdž i Brin su osnovali Google 1998 . Google privukao gomilu obožavalaca među sve veći broj korisnika Interneta , koji je voleo svoj jednostavan dizajn [ 8 ] off - page faktori ( kao što je PageRank i hiperveze analiza ) su smatrane kao i na - page faktori ( kao što su ključne reči frekvenciju , Meta . oznake , naslovi , linkovi i struktura sajta ) da bi Google-u da izbegne vrstu manipulacije video u pretraživačima smatraju da samo on - page faktora za svoje rang listi . Iako PageRank bilo teže utakmice , vebmasteri su već razvili link building alate i modele da utiču na Inktomi pretraživača , a ove metode pokazali slično važi za igranje PageRank . Mnogi sajtovi usmerena na razmenu , kupovinu i prodaju veza , često u velikom obimu . Neki od ovih programa , ili link farmi , uključeni stvaranje hiljada sajtova za isključivu svrhu link spam [ 9 ] .

Do 2004 , pretraživači su uključeni širok spektar neotkrivenih činilaca u svojim algoritmu rangiranja da se smanji uticaj link manipulacije . U junu 2007 , The Nev Iork Times ' Savle Hansell izjavio Google rangira sajtove koristeći više od 200 različitih signala [ 10] vodećim pretraživačima , Google , Bing i Iahoo , ne obelodani algoritme koje koriste za rangiranje stranice . . Neki SEO stručnjaci su proučavali različite pristupe za pretraživača optimizacija , i dele svoja lična mišljenja [ 11 ] patenata vezanih za pretraživače može da pruži informacije za bolje razumevanje pretraživača [ 12 ] .

Godine 2005 , Google je počeo personalizovanje rezultata pretrage za svakog korisnika . U zavisnosti od njihove istoriju ranijih pretraga , Google izrađen rezultate ulogovani korisnici [13] U 2008 . Brus Klej je rekao da " rangiranje je mrtvo " zbog personalizovanu pretragu . On je izneo mišljenje da će postati besmisleno da razgovaraju o tome kakosajt rangiran , jer je njegov rang bi potencijalno biti različiti za svakog korisnika i svaki pretrage [ 14 ] .

U 2007 , Google je najavio kampanju protiv plaćenih linkova koji prenos PageRank [ 15 ] Dana 15. juna 2009 , Google je obelodanjeno da su preduzete mere za ublažavanje efekata PageRank vajanje od korišćenjem nofollov atributa na linkove . . Matt Cutts ,poznati softverski inženjer u Google-u , najavio je da će Google Bot više neće tretirati nofolloved veze na isti način , kako bi se sprečilo SEO usluga da koriste nofollov za vajanje PageRank [ 16 ] . Kao rezultat ove promene korišćenje nofollov dovodi do isparavanja PageRank. Da bi se izbeglogore , SEO inženjeri su razvili alternativne tehnike i virtualni objekti koja zamenjuje nofolloved oznake sa bagovit Javascript i tako dozvoli vajanje PageRank . Pored toga nekoliko rešenja su predložili da uključuju korišćenje okvira, Flash i Javascript [ 17 ]

U decembru 2009 , Google je objavio da će se pomoću veb pretraživača istoriju svih svojih korisnika kako bi popunili rezultate pretrage [ 18 ] .

Google Instant , u realnom vremenu - pretraživanje , uveden krajem 2010 , u pokušaju da napravi rezultate pretrage više blagovremenim i relevantnim . Istorijski gledano, administratori su proveli meseci ili čak godina optimizacije sajta za povećanje rangiranje pretrage . Sa rastom popularnosti društvenih medija sajtova i blogova vodeći motori napravio promene svoje algoritme kako bi sveže sadržaj brzo rangirati u rezultatima pretrage [ 19 ] .

U februaru 2011 , Google je objavio update Panda , koja kažnjava sajt sadrži duplirani sadržaj sa drugih sajtova i izvora . Istorijski sajtova su kopirali sadržaj sa jedne i druge koristi u pretraživača ljestvici angažovanjem u ovoj praksi , međutim Google implementiran novi sistem koji kažnjava sajtove čiji sadržaj nije jedinstven [ 20 ] .

Do 1997 , pretraživača dizajneri prepoznali da vebmastere su napore da se dobro rangirati u svojim pretraživačima , i da su čak i neki vebmasteri manipulišu svoje rangiranje u rezultatima pretrage po nadev stranice sa prekomernim ili nerelevantne ključne reči . Rani pretraživača , kao što su Altavista i Infoseek , prilagođen svoje algoritme u nastojanju da se spreči vebmastere od manipulacije rangiranje [ 22 ] .

U 2005 ,godišnja konferencija , AIRVeb , kontradiktorno pretrazivanje informacija na Internetu je napravljen da okupi stručnjake i istraživače koji se bave pretraživača optimizacija i srodnim temama . [ 23 ]

Kompanije koje zapošljavaju preterano agresivne tehnike mogu da dobiju svoje veb sajtove klijenata zabranjen iz rezultata pretrage . U 2005 ,Vall Street Journal -a na kompanije , saobraćaj moći, koja je navodno koristila visokog rizika tehnike i nije obelodani te rizike svojim klijentima [ 24 ] izvestio magazin Vired . Daista kompanija tužena bloger i SEO Aron zida za pisanje o zabrani [ 25 ] Google Matt Cutts je kasnije potvrdio da je Google uradio u stvari Pover zabrana saobraćaja i neke od svojih klijenata . . [ 26]

Neki pretraživači su takođe stigli do SEO industriji , a česte su sponzori i goste na SEO , ćaskanja, konferencijama i seminarima . Glavnim pretraživačima pružaju informacije i smernice za pomoć u optimizaciji sajta , kozna galanterija, Google Sitemaps program pomoći vebmastere saznali da li Google ima problema indeksiranje njihov sajt i takođe obezbeđuje podatke o Google saobraćaj na sajtu . [29 . ] Bing Vebmaster Tools obezbeđuje način za vebmastere da pošaljete Sitemap i veb izvodi , omogućava korisnicima da odrede stopu popisivanja , i pratite status veb stranice indeksa .

Metode

Vodećim pretraživačima kao što su Google, Bing i Iahoo! , koristite popisivačima da pronađe stranice za svoje algoritamske rezultatima pretrage . Stranice koje su povezane sa drugih pretraživača indeksirane stranice ne treba da se podnese , jer se automatski naći . Neki pretraživači , naročito Iahoo! , rade plaćeni servis podnošenje koje garantuju za puzanje ili određenu naknadu ili cenu po kliku [ 30 ] Takvi programi obično garantuje uključivanje u bazu podataka , ali ne garantuje specifične rangiranje u rezultatima pretrage. . Dve velike direktorijume ,Iahoo Directori iOpen Directori Project i zahtevaju Uputstvo za podnošenje i ljudski Komentar urednika . [ 32 ] Google nudi Google Vebmaster Tools , za kojeKSML Sitemap hrane može biti kreiran i dostavlja besplatno da se osigura da sve strane se nalaze , posebno stranice koje su ne vidljivim za automatski prati veze .

Traži štramplice može pogledati na nekoliko različitih faktora prilikom popisivanja sajta . Nije svaka stranica je indeksiran od strane pretraživača . Udaljenost stranica sa osnovnom direktorijumu sajt može bitifaktor u tome da li ili ne stranica se popisan .

Da bi se izbegli neželjeni sadržaj u indeksa za pretraživanje , vebmasteri mogu uputiti pauka ne da puzi određene datoteke ili direktorijume preko standardnog robots.tkt fajl u root direktorijumu domena . Pored toga ,stranica može biti eksplicitno isključeni iz baze podataka pretraživača je pomoću meta oznaku specifičan za robote . Kadapretraživača poseti sajt ,robots.tkt nalazi u osnovnom direktorijumu jeprvi fajl popisan . Fajl robots.tkt je onda analizirati , i da će uputiti robota kao da stranice koje nisu za popisivanje . Kaopretraživač finišer mogu zadržati keširane kopije ovog fajla , može povremeno popisuje stranicevebmaster ne želi popisan . Stranice obično sprečeni da popisan prijava sadrži određene stranice kao što su kolica i korisnika određenog sadržaja , kao što su rezultati pretrage iz interne pretrage . U martu 2007 , Google Vebmaster upozorio da bi trebalo da spreči indeksiranje internih rezultata pretrage , jer te stranice smatraju se traži spama [ 35 ] .
Povećanje istaknutost

Različitih metoda može povećati izraženosti veb stranice u rezultatima pretrage . Krst povezivanje između stranica na istom sajtu da pruži više linkova na većinu important stranicama mogu poboljšati svoju vidljivost [ 36 ] Vozila u 3D sadržaj koji često uključuje pretrese na ključne fraze , tako da su od značaja za širok spektar upita za pretragu će težiti za povećanje saobraćaja . [ 36 ] ažuriranje sadržaja kako bi održali pretraživača puzeći unazad često može dati dodatnu težinu na sajtu . . Dodavanje relevantnih ključnih reči u meta Veb stranici podacima , uključujući i naslov tag i meta opis , će težiti da se poboljša relevantnost za pretragu sajta liste , čime se povećava saobraćaj . URL adresa normalizacija veb stranica dostupnih preko više URL adresa , koristeći kanonska link elementa [ 37 ] ili preko 301 za preusmeravanje može da doprinese tome da se veze različitih verzija URL svi uračunavaju Link Popularnost stranice gol .
Beli šešir protiv crni šešir tehnike

SEO tehnike mogu se svrstati u dve široke kategorije: tehnike koje pretraživača preporučuju kao deo dobar dizajn , i one tehnike koje pretraživači ne odobravaju . U pretraživači pokušavaju da minimiziraju efekat ovog drugog , među njima Spamdeking . Industrija komentatori su klasifikovani ovih metoda , a praktičari koji ih zapošljavaju , kao ni beli šešir SEO , ili Black Hat SEO . [ 38 ] beli šeširi imaju tendenciju da daju rezultate koji trajudugo vremena , a crne kape očekuju da njihovi sajtovi budu eventualno zabranjeno privremeno ili trajno jednom pretraživačima otkrijete šta rade [ 39 ] .

SEO tehnika se smatra beli šešir , ako je u skladu sa smernicama pretraživačima i obuhvata nikakvu prevaru . Kao smernice pretraživača [ 27 ] [ 28 ] [ 40 ] se ne pišu kaoniz pravila ili zapovesti , ovo je važna razlika u umu . Beli šešir SEO nije samo o sledećim smernicama , ali je o tome dasadržaj je pretraživač indeksira i rangira naknadno jeisti sadržajkorisnik će videti . Beli šešir savet je generalno sumirati kao kreiranje sadržaja za korisnike , a ne za pretraživača , a zatim što je lako dostupan sadržaj na pauka , umesto da pokušava da prevari algoritam sa njegovom namenom . Beli šešir SEO je na mnogo načina kao veb razvoju koji promoviše dostupnost , [ 41 ] , iako su dva nisu identični .

Black Hat SEO pokušava da poboljša ljestvici na načine koji nisu odobreni od strane pretraživača , ili uključuju prevaru . Jedan crni šešir tehnika koristi teksta koji je skriven , ili kao tekst boji sličan pozadini , u nevidljivi div , ili pozicioniran van ekrana . Drugi metod daje drugu stranu u zavisnosti od toga da lise stranica zahteva ljudski posetilac ili pretraživača ,tehnika poznata kao skrivanje .

Pretraživači mogu kazniti sajtove otkriju koristeći crni šešir metode , ili smanjujući svoje rangiranje ili eliminisanje njihovih listinga iz svojih baza podataka u potpunosti . Takve kazne se mogu primeniti ili automatski algoritama pretraživača " , ili ručnog recenzija sajta . Jedan od primera jefebruara 2006 Google uklanjanje i BMV Nemačke i Nemačke Ricoh za korišćenje prevarantskog ponašanja [ 42 ] Obe kompanije , međutim , brzo izvinio , fiksni uvredljivog stranice , a obnovljena su na listu Google . . [ 43 ]
Kao marketinške strategije

SEO nijeodgovarajuća strategija za svaki sajt , i ostale internet marketing strategije mogu biti efikasnije kao plaćeno oglašavanje putem PPC kampanje , u zavisnosti od ciljeva je sajt operatora [ 44 ]uspešne internet marketing kampanja može zavisiti od izgradnje kvalitetnih veb stranica . da se uključe i ubede , postavljanje analitike programe da bi vlasnici sajtova za merenje rezultata , i poboljšanje stopu konverzije sajta. [ 45 ]

SEO može generisati odgovarajući povraćaj na investicije . Međutim , pretraživači nisu plaćeni za organske pretrage saobraćaja , njihovu promenu algoritmi , a ne postoje garancije za daljim uputima . Zbog ovog nedostatka garancija i sigurnost ,posao koji se snažno oslanja na promet pretraživača mogu da trpe velike gubitke , ako pretraživačima prestane da šalje posetioce [ 46 ] pretrage . Motori mogu da menjaju algoritme , utičući plasman veb sajta , što može dovesti doozbiljne gubitak saobraćaja . Prema rečima izvršnog direktora kompanije Google , pvc profili , Google je preko 500 algoritam promene - . . Skoro 1,5 dnevno [ 47 ] Smatra se mudar poslovnu praksu za veb operaterima da se oslobodi zavisnosti od saobraćaja pretraživača [ 48 ]
Međunarodna tržišta

Optimizacija tehnike su veoma usklađeni sa dominantnim pretraživačima na ciljnom tržištu . Pretraživači " udeo na tržištu varira od tržišta do tržišta , kao što to čini konkurencija . Godine 2003 , Deni Salivan je izjavio da Google predstavlja oko 75% svih pretraga [ 49 ] Na tržištima izvan SAD , Google-ov udeo je često veći , i . Google je i daljedominantan pretraživač u svetu od 2007 . [ 50 ] Od 2006 , Google je imao 85-90 % udela na tržištu u Nemačkoj [ 51 ] Iako je bilo na stotine SEO firmi u SAD u to vreme , bilo je samo oko pet u Nemačkoj [ 51 ] U junu 2008 . ,marketshare od Google-a. u Velikoj Britaniji je skoro 90 % prema Hitvise [ 52 ] Taj tržišni udeo je ostvaren u velikom broju zemalja . .

Od 2009 , ima samo nekoliko velikih tržišta u kojima Google nijevodeći pretraživač . U većini slučajeva , kada Google ne vodi na datom tržištu , ona zaostaje za domaći igrač . Najznačajniji primer tržišta su Kina, Japan , Južna Koreja , Rusija iČeška gde respektivno Baidu , Iahoo! Japan , Naver , Iandek i Lista su lideri na tržištu .

Uspešna optimizacija za međunarodna tržišta mogu da zahtevaju profesionalni prevod veb stranica , registraciju imena domena sa top level domen na ciljnom tržištu , kao i veb hosting koji obezbeđuje lokalnu IP adresu . Inače , osnovni elementi za pretragu optimizacija su u suštini isti , bez obzira na jezik [ 51 ] .
Pravni presedani

Dana 17. oktobra 2002 , SearchKing je podneo tužbu u Okružni sud Sjedinjenih Država , zapadnom okrugu protiv Oklahome , pretraživača Google . SearchKing tvrdnja da je Google taktika da se spreči Spamdeking protivpravnih predstavlja mešanje u ugovornim odnosima . Dana 27. maja 2003 , sud je usvojio predlog da Google odbiti žalbu jer SearchKing " nije uspela da iznese tužbu na kojima može biti primljen olakšanje ". [53 ] [ 54]

U martu 2006 , KinderStart podneo tužbu protiv Google-a preko pretraživača rang listi . Kinderstart sajt je uklonjen iz Google indeksa pre tužbe i iznos saobraćaj na sajtu opala za 70% . Dana 16. marta 2007SAD Okružni sud u severnom okrugu Kalifornije ( San Hoze divizija ) odbacio KinderStart je žalbu bez da se izmeni , a djelimično usvojio Google zahtev za Pravilo 11 sankcijama protiv advokata KinderStart je , zahtevajući od njega da plati deo Google- pravnih troškovi

 

link pages

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

 

PREUZMITE NAŠ BANER:

Soko banja apartmani

Ukoliko želite da razmenite baner sa nama prekopirajte sledeći kod na vašu stranu :

pa nam potom obavestite emailom i pošaljite vaš baner-kod da ga postavimo na ovu stranu.